Vervoer

Naar het water komen is een probleem voor studenten zonder auto. Daarom heeft SurfAce twee vette bussen om ons naar het water te brengen: de Sambuca en de Sambal. De bussen brengen ons overal naartoe: het Hoornsemeer met de beginners, Lauwersoog, IJsselmeer, Wijk aan Zee. En natuurlijk wordt er veel getript, vaak naar Denemarken, maar ook Zuid-Frankrijk, Tarifa en Marokko worden regelmatig aangedaan.

Stalling

Een van de grote problemen waar studenten tegenaan lopen wanneer ze besluiten te gaan studeren is waar ze hun materiaal laten. Meestal bij de ouders, maar ja, daar kom je ook nooit en dus schiet het windsurfen er weer bij in. Er zijn niet veel studenten die zitten te wachten op een complete set windsurfmateriaal op hun kamertje.

Gelukkig voor deze varende surf fanaten heeft Surface een eigen stalling. Voor slechts €30,- per jaar mag je hierin je spullen opbergen. Een vakje is groot genoeg voor 2 boards, mast, giek en een stuk of 3 zeilen. Heb je meer spullen? Dan kun je altijd nog een extra vakje huren.

Een blik in de stalling

Een blik in de stalling

Materiaal

Beginners
De vereniging heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in beginnersmateriaal. We beschikken over een twintigtal complete beginnerssetjes. De boards zijn voornamelijk Starboard Rio's, dit zijn moderne beginnersplanken. Korte en erg brede planken om het windsurfen zo makkelijk mogelijk te maken. Dit gecombineerd met lichte setjes zorgt ervoor dat je het windsurfen supersnel onder de knie krijgt.

Gevorderden
Voor de iets meer gevorderde leden die klaar zijn voor meer uitdaging na de beginnersboards hebben we meerdere "tussenstaps" boards. Planken waar je nog wel prima het zeil omhoog kunt hijsen via een touwstart maar die al wel een stuk kleiner zijn dan de beginnersboards. Ideaal om het planeren helemaal te meesteren, of je waterstart of eerste powergibe te leren.

Ervaren
De meeste ervaren surfers van de vereniging hebben hun eigen materiaal. Voor de leden die nog op zoek zijn naar een eigen board of als hun plank tijdelijk kapot is hebben we wel een aantal freeride, wave en freestyle boards.

Clinics

Begin jij ook weer die surfkriebels te krijgen? Nou de CliCo in elk geval wel!

De CliCo is jaar opgericht met als doel om zoveel mogelijk gruwelijke intermediate/ gevorderde clinics te organiseren. Deze clinics zullen zowel gegeven worden door leden intern als door externe pro windsurfers. Daarnaast is ons doel om in elk geval 1 surfevent per jaar te organiseren, zoals de IJsselmeercrossing.

Deze clinics zullen gegeven worden in de disciplines freestyle, wave, zout varen, gijpen etc. Wij zullen bij genoeg wind instructeurs benaderen, maar als je graag een clinic wilt in een bepaalde discipline dan kun je dit natuurlijk aangeven bij de CliCo en dan gaan wij kijken wat er mogelijk is. Verder hebben wij een google forms aangemaakt om een inschatting te maken van het surfniveau voor welke clincs er veel animo is, vul deze dus vooral in!

Vul hier de google forms in!

Een blik in de stalling